Meteen naar de inhoud

Vergoeding en tarief

Vergoeding en tarief

Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering voor 3 uur. Dat komt neer op ongeveer 4-6 consulten. Ik heb met de meeste verzekeringsmaatschappijen een overeenkomst. Hierdoor kan ik je rekening direct indienen bij je verzekering. Let erop dat deze rekening van je eigen risico wordt afgetrokken indien deze nog niet verbruikt is. Heb je je eigen risico wel al opgebruikt, dan zal je verzekering de kosten direct dekken. De zorgverzekering hanteert zijn eigen tarieven, deze kunnen afwijken van de tarieven zoals hieronder vermeld.

Kinderen hebben recht op 3 uur dieetadvisering. Bij kinderen is er geen sprake van eigen risico.

Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je vaak nog extra tijd. Check hiervoor je polis. Een overzicht van verzekeringen en vergoedingen.

Onderstaande tarieven zijn van toepassing indien je zelf wenst te betalen of bij geen vergoeding van de zorgverzekeraar.
Eerste consult / intakegesprek – € 75,00
Individueel dieetvoorschrift – € 17.50
Vervolgconsult – € 17.50 per kwartier
Weeg / Klein consult – € 17.50
E-mailconsult / telefonisch consult van max. 15 minuten – € 15,00
Toeslag huisbezoek – € 20,00
Niet nagekomen consult – afhankelijk van hoeveel tijd er gereserveerd is

Mocht de maximale vergoeding uit de basisverzekering verbruikt zijn dan zal de diëtist dit aangeven.

Kun je onverhoopt niet naar een afspraak komen? Laat dit dan 24 uur voor de afspraak telefonisch aan mij weten. Indien je je niet (op tijd) afmeldt, ben ik genoodzaakt de kosten geheel bij je in rekening te brengen. Deze kosten kunnen niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Ketenzorg

Is je huisarts aangesloten bij Rijnmond dokters (ketenzorg) en heeft de huisarts of POH je verwezen ivm diabetes, en/of CVRM (Cardiovasculair risico)? Dan gaan de kosten niet af van het verplichte eigen risico vanuit de basisverzekering. 

Meester P.D. Kleylaan 10
Eerste Tochtweg 76D
Nieuwerkerk aan den IJssel

06 82 18 60 77
van 08:00 tot 20:00

petra@dietistpetra.nl