Ga naar de inhoud

GLI

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

De overheid wil dat Nederlanders gezond zijn en blijven. De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit vergoed van hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een gezonde verandering in gedrag op lange termijn.

Heb je interesse in het GLI traject?

Zowel in Nieuwerkerk aan den IJssel als in Moordrecht wordt de GLI aangeboden. Bij beide zal Diëtist Petra de rol van de diëtist op zich nemen. 

In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt bij Corpoforte fysiotherapie de GLI SLIMMER aangeboden. Voor informatie kun je contact opnemen van Corpoforte fysiotherapie,  telefoonnummer: 010 222 2363.

In Moordrecht bij Zin van Bewegen wordt GLI SLIMMER aangeboden. Voor informatie kun je contact opnemen met Zin van Bewegen, telefoonnummer: 0182 376 177.

GLI SLIMMER

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt je bij het aanpassen van je voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtist, een oefentherapeut/fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut, een leefstijlcoach en een beweegmakelaar. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen met de Leefstijlcoach hoe je je gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist:

  • Je bezoekt diëtist Petra 3 tot 5 keer individueel gedurende 6 maanden. Daarnaast is er een groepsbijeenkomst. Diëtist Petra houdt rekening met je persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.


De fysiotherapeut/oefentherapeut:

  • Je volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. Je begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden.
  • Na zes maanden maak je kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt je naar passende beweegactiviteiten in de buurt.


De leefstijlcoach (of diëtist of fysiotherapeut/oefentherapeut):

  • Om je te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten is er een eerste individueel terugkommoment in maand 7. Daarnaast zijn er twee terugkommomenten met de groep.
  • In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkommomenten.


KOSTEN deelname:

  • De kosten voor het SLIMMER programma worden in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corpoforte, Zin van bewegen of met je zorgverzekeraar.

Meester P.D. Kleylaan 10
Eerste Tochtweg 76D
Nieuwerkerk aan den IJssel

06 82 18 60 77
van 08:00 tot 20:00

petra@dietistpetra.nl